قیمت و خرید کابل مفتولی

قیمت و خرید کابل مفتولی

کابل‌های مفتولی نوعی کابلتک رشته ای کم خمش هستند که به آن‌ها کابل خشک یا زمینی نیز می‌گویند. هادی این نوع کابل از آلیاژ مس ساخته شده و مانند سایر انواع سیم و کابل‌ با روکش پلاستیکی از پلیمر پی وی سی پوشانده می‌شود. این کابل یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت برق است که با توجه به ویژگی‌هایی که دارد در محیط‌های کاری مختلفی قابل ‌استفاده است. اگر به دنبال کابلی مستحکم و با مقاومت بالا در مقابل ضربه هستید، می‌توانید برای خرید از شرکت سیم و کابل ابهر اقدام نمایید. برای دریافت مشاوره از نمایندگی فروش سیم و کابل ابهر می‌توانید از طریق تماس تلفنی در ارتباط باشید و سفارش خود را ثبت نمایید.

کابل مفتولی چیست؟

کابل مفتولی، کابلی تک سیم و تک رشته است که انعطاف‌پذیری پایین‌تری نسبت به کابل افشان دارد. هادی مورد استفاده در ساختار آن نیز از جنس مس یا آلومینیوم است. معمولا روی عایق این نوع کابل با پوششی از جنس پی وی سی محافظت می‌شود. این کابل به دو صورت خشک یا ثابت تولید می‌شود. از کابل خشک که رسانای الکتریسیته است در بیلبوردها و تابلوهای توزیع استفاده می‌کنند؛ در حالی‌ که کابل‌های ثابت به دلیل انعطاف‌پذیری پایین، معمولا در لوله‌ها و زیر گچ به کار گرفته می‌شوند.

مطلب پیشنهادی:قیمت کابل مفتولی

مزایای کابل مفتولی

مزایای کابل مفتولی

این محصول در صورت تهیه با گالوانیزه گرم، سازگاری بسیار بالایی پیدا می‌کند و برای تمامی مناطق جغرافیایی و شرایط آب و هوایی مناسب است. این نوع کابل در برابر رطوبت مقاوم بوده و کمتر دچار زنگ‌زدگی می‌شود. عمر مفید آن نیز زیاد است و در آب‌ و هوای مناسب تا 70 سال قابلیت استفاده دارد. این نوع کابل سطح صافی داشته، قیمت آن به‌صرفه و مناسب است و در برابر اصطکاک و پیچ‌خوردگی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. علاوه بر این‌ها، این محصول در تمام شهرها در دسترس همه مردم است که مزیت مهمی به ‌حساب می‌آید.

کاربردهای کابل مفتول

با توجه به ویژگی‌های خاص این محصول، می‌توان از آن در شرایط کاری مختلف و در صنایع کوچک و بزرگ استفاده کرد. مهم‌ترین ویژگی این نوع کابل این است که می‌تواند در شرایط آب و هوایی مختلف مورد استفاده قرار بگیرد و به همین جهت، دامنه کاربردی آن بسیار گسترده است. در اینجا به مهم‌ترین کاربردهای سیم مفتول اشاره می‌کنیم:

  • سیم‌کشی ساختمان‌ها و کاربردهای صنعتی در آجرکاری و بتن
  • در محیط‌های مرطوب و خشک و در مکان‌های باز و بسته
  • در ساخت تابلوهای برق
  • توزیع برق در نیروگاه‌ها

تفاوت‌های کابل افشان و کابل مفتولی

هر نوع کابلی با توجه به ساختار خود، قابلیت استفاده در محیط‌های کاری خاصی را دارد. کابل‌های افشان و مفتول دو نوع پرکاربرد کابل هستند که در مقیاس بالا تولید و عرضه می‌شوند. از جمله تفاوت‌های این دو نوع کابل می‌توان به انعطاف پذیری آن ها اشاره کرد؛ کابل‌های افشان نسبت به کابل‌های مفتولی و نیمه افشان دارای انعطاف پذیری بیشتری هستند.

ویژگی‌های کابل مفتولی

این نوع کابل از قسمت‌های مختلفی شامل غلاف انتهایی، غلاف میانی، غلاف جداکننده، زره فلزی، محافظ، عایق و هادی تشکیل شده است. از بهترین هادی‌ها می‌توان به فلزاتی مانند آلومینیوم و مس اشاره کرد. یکی دیگر از اجزای کابل، عایق است که به دلیل رسانایی صفر از عبور جریان الکتریکی جلوگیری می‌کند.

مهم ترین ویژگی کابل مفتولی

مشخصات کابل مفتولی

یکی از شاخصه‌های اصلی این نوع کابل، مقاومت بالای آن در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی بوده و همان‌گونه که قبلا بیان شد، در صورتی ‌که شرایط محیطی مناسب باشد، تا 70 سال عمر می‌کند. استفاده از عایق در این نوع کابل علاوه بر حفاظت از سیم، از نشت جریان جلوگیری می‌کند. این موارد باعث شده است که گزارش‌های مربوط به قطع برق در هنگام استفاده از این نوع کابل نسبت به نمونه‌های دیگر کمتر باشد.

در کابل‌های مسی مقاومت سیم در برابر خزش (آرک) داخل کابل بسیار بالاست. ویژگی مهم دیگر این محصول، قیمت نسبتا پایین آن است؛ آن‌چنان ‌که اگر قصد استفاده از مقدار زیادی کابل را داشته باشید، قیمت نهایی کابل بسیار مقرون‌به‌صرفه خواهد بود. این کابل به ‌آسانی نصب می‌شود، قابل ‌حمل است و در تمام شهرها در دسترس همگان قرار دارد.

معایب کابل مفتولی

همچون هر نوع کابل دیگری در صنعت برق، کابل مفتولی نیز معایب مخصوص به خود را دارد. یک عیب مهم این محصول، شکنندگی آن است. این شکنندگی می‌تواند بعد از اتصال جریان رخ دهد. در واقع در زمان اتصال جریان، الکترون‌ها سعی می‌کنند در حین حرکت به سمت خارج سیم حرکت کنند؛ همین موضوع، شکنندگی کابل را در پی دارد. با این ‌حال، معایب این کابل نسبت به مزایای آن بسیار کمتر است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *