ما در این مقاله از سیم و کابل آرین ابهر درباره کابل قدرت دو رشته ای با هادی مسی و آلومینیومی توضیح دادیم همراه ما باشید.
کابل ها بخش جدایی ناپذیر صنعت برق هستند و بدون وجود آنها انتقال برق، چه بین دو نقطهی کوچک باشد و چه بین مسافتهای طولانی، ناممکن خواهد بود.
برای انتقال برق، گونه های مختلفی از کابل تولید شده است که با توجه به محل استفاده و نوع کاربرد آن، در پروژههای تولید و توزیع برق یا ساختمانهای مسکونی، تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
یکی از انواع این کابلها، کابل قدرت است که برای انتقال برق با ولتاژ بالا به کار میرود. کابل قدرت، از لحاظ تعداد رشتهها، دارای گونههای مختلفی است و به نمونههای تک رشتهای و چند رشتهای تقسیم میشود. کابل چند رشتهای نیز دارای دستههای مختلف دو، سه، سه و نیم، چهار و پنج رشتهای است.
در این یاد داشت با یکی از انواع کابلهای قدرت، یعنی کابل قدرت دو رشته ای با هادی مسی و آلومینیومی، آشنا میشویم و این نوع کابل را با کابلهای تک رشتهای و چند رشتهای مقایسه میکنیم.
برای دریافت این اطلاعات کافی است تا پایان این یادداشت با سایت شرکت سیم و کابل آرین همراه باشید.
آشنایی با کابل قدرت دو رشته ای
همانطور که از توضیحات پیشین برمیآید، کابل قدرت اصولاً کابلی است که برای تأمین برق اصلی مصرف کننده به کار میرود. دو رشتهای بودن کابل قدرت بدین معناست که این کابلها، بر خلاف کابلهای تک رشتهای، دارای دو هادی عایق نسبت به هم است که جنس آن میتواند از مس یا آلومینیوم باشد.
از کابل قدرت دو رشته ای با هادی مسی و عایق میتوان در داخل یا خارج ساختمان یا حتی در زیر زمین استفاده کرد. به همین دلیل، این کابلها با عنوان «کابل زمینی» نیز معروف هستند.
ساختار کابل قدرت دو رشتهای
یک کابل قدرت دو رشتهای شامل 2 هستهی تشکیل شده از هادی مسی یا آلومینیومی است. این دو هسته که به فاز و نول مشهور هستند در مجاورت یکدیگر قرار دارند و به کابل شکل مسطح یا بیضی میبخشد.
هادی مسی در مقایسه با هادی آلومینیومی رساناتر است، زیرا آلومینیوم تقریباً 60 درصد مس رسانایی دارد. اما با این وجود وزن کابل قدرت دو رشتهای با هادی آلومینیومی کمتر است. به همین منظور لازم است پیش از خرید کابل، نوع مورد نیاز خود را با مشورت یک متخصص انتخاب کنید.
هر هسته در کابل قدرت دو رشتهای، به طور جداگانه، با یک عایق رنگی از جنس PVC احاطه شده است که برای شناسایی آسان و نیز ایزوله کردن سیمها به کار میرود.
سپس هر دو هسته توسط یک لایهی بیرونی نهایی که باز هم از جنس PVC است احاطه شدهاند. این لایهی بیرونی با نام غلاف یا ژاکت شناخته میشود.
کابل های قدرت با هادی مسی و عایق دو رشته ای چه کاربردهایی دارد؟
عمدهی کاربردهای کابل قدرت دو رشته ای با هادی مسی و آلومینیومی در سیستمهای تک فازی است که نیاز به ارت (اتصال به زمین) ندارد. همچنین این مدل از کابلها در مصارف DC (جریان مستقیم) نیز به کار میروند.
لازم به یادآوری است در صورتی که میخواهید از برق تک فاز همراه با ارت استفاده کنید، باید کابل سه رشتهای را به جای دو رشتهای برگزینید.
تذکر: از کلیهی کابلهای قدرت تک رشتهای و چند رشتهای تنها در مکانهایی استفاده کنید که امکان و احتمال ضربهی مکانیکی وجود نداشته باشد.
پیشنهاد مطالعه : کابل قدرت سه رشته ای
مقایسهی کابل قدرت دو رشته ای و تک رشتهای
به طور مختصر، مهمترین تفاوت بین کابلهای قدرت دو رشتهای و تک رشتهای تفاوت در میزان مقاومت الکتریکی است. مقاومت کابلهای دو رشتهای، به دلیل دارا بودن سطح مقطع بیشتر، از کابلهای تک رشتهای بالاتر است. این سطح مقطع بیشتر به واسطهی شکافهای موجود در بین رشتهها ایجاد میشود.
به علاوه هزینهی تولید کابلهای دو رشتهای بیشتر از کابلهای تک رشتهای است و نیز این کابلها در فرکانسهای بالا عملکرد بهتری در مقایسه با برادران تک رشتهای خود دارند. دلیل این امر پدیدهای به نام «اثر پوستی» یا skin effect است که باعث هدررفت انرژی در کابل میشود.
خرید کابل قدرت دو رشته ای با هادی مسی و آلومینیومی
شما میتوانید کابل قدرت دو رشته ای با هادی مسی و آلومینیومی مورد نیاز خود را از طریق سایت شرکت سیم و کابل آرین ابهر سفارش دهید و در سریعترین زمان ممکن محصول خود را دریافت کنید.
جمع بندی:
در این یادداشت به صورت مختصر با یکی از انواع کابلهای قدرت چند رشتهای، یعنی کابل قدرت دو رشتهای، آشنا شدیم و ساختار و کاربردهای آن را شناختیم. امیدواریم این مطلب به شما در کسب اطلاعات مورد نیاز یاری رسانده باشد.
بدون دیدگاه