سیم های مفتولی و نیم افشان

سیم ها فرستنده های انرژی الکتریکی هادی هستند که اجزای یک سیستم را با کاربرد گسترده ای در زمینه فناوری به هم متصل می کنند.مهم است که از چه نوع سیمی برای کار های برقی استفاده شود تا مانع از بروز مشکلات جبران ناپذیر شود. سیم‌ ها بخش جدایی ناپذیر هر سیستم الکتریکی یا مهم‌ تر از آن زندگی روزمره ما هستند که از این رو سیم‌ ها با توجه به کاربرد و محیط کار با دقت طراحی و انتخاب می‌شوند. سیم‌ ها بخش جدایی ناپذیر هر سیستم الکتریکی یا مهم‌ تر از آن زندگی روزمره ما هستند که از این رو سیم‌ ها با توجه به کاربرد و محیط کار با دقت طراحی و انتخاب می‌شوند. با توجه به این موضوع در ادامه این مقاله از سیم و کابل آرین ابهر قصد داریم تا سیم‌ های مفتولی و نیمه افشان را به شما توضیح دهیم و بیان کنیم که این نوع سیم‌ ها در چه مواردی قابل استفاده هستند.

انواع سیم را می توان به سه دسته کلی تقسیم کرد:

سیم مفتولی

سیم مفتولی و حوزه مصرف از سیم مفتولی:

سیم مفتولی که با نام‌ های سیم نصب ثابت و سیم خشک نیز شناخته می‌شود به سیمی گفته می‌شود که به صورت تک رشته‌ ای هستند و جنس هادی آن‌ ها به صورت معمول از جنس مس است. همچنین عایق استفاده شده در این نوع سیم از جنس پی وی سی است. این نوع سیم‌ ها قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند و همچنین مقاومت آن‌ها نیز بسیار بالا است.

از سیم‌ها مفتولی در سیم کشی داخلی توزیع کننده‌ های برق استفاده می‌شود. همچنین از این نوع سیم‌ ها در داخل لوله‌ ها و زیر گچ نیز استفاده نمود. ولتاژ نامی در سیم‌ های مفتولی ، 300 تا 500 ولت، در سیم‌ های مفتولی مقاطع 50 و 75 و 1 میلی متر مربع و 450 تا 750 ولت برای سیم‌ های مفتولی با سطح مقطع بیش از 1 میلی متر مربع می‌باشد. در بازار سیم مفتولی با هادی آلومینیومی نیز وجود دارد که قیمت آن نسبت به سیم‌ های از جنس فلز مس ارزان‌ تر است که معمولا تولید کنندگانی که به کیفیت کار اهمیت زیادی می‌دهند برای تولید سیم مفتول از فلز مس استفاده می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه : سیم با هادی غیر قابل انعطاف

سیم مفتولی

سیم نیمه افشان

سیم نیمه افشان و موارد کاربرد سیم نیمه افشان:

سیم نیمه افشان بر خلاف سیم مفتولی از یک رشته تشکیل نشده است بلکه از مجموعه‌ ای از سیم مفتول‌ های تابیده شده تشکیل شده است. کمترین قطر مفتول تابیده شده در سیم نیمه افشان عددی برابر 1.04 می‌باشد که این میزان سیم سایز 6 را ایجاد می‌کند. این میزان تا قطر 2.85 نیز می‌تواند افزایش یابد. ساختمان سیم‌ های نیمه افشان حدودا مشابه سیم‌ های مفتولی است. به دلیل این شباهت بین سیم‌ های مفتولی و نیمه افشان در زمینه‌ های کاری مشابهی نیز استفاده می‌شوند. سیم‌ های مفتولی و نیمه افشان دارای تفاوت نیز هستند؛ تنها تفاوت سیم‌ های مفتولی و نیمه افشان انعطاف پذیری بیشتر سیم‌ های نیمه افشان است.

از سیم های نیمه افشان بیشتر در سیم کشی ساختمان های مسکونی و تجاری به منظور روشنایی آن ها استفاده می شود. این سیم های را می توان در زیر گچ نیز استفاده کرد. همچنین استفاده از این سیم در سیم کشی داخلی تابلو ها و توزیع کننده‌ های برق مناسب است.

سیم نیمه افشان

هادی مورد استفاده در ساخت سیم های نیمه افشان:

این سیم ها اندازه ها و مدل های متفاوتی دارند و اندازه آن ها به صورت یک عدد بر روی آن ها ذکر شده است. هادی مورد استفاده در آن ها از مس ساخته شده است که باعث افزایش سطح ایمنی چنین تجهیزاتی می شود.

چند نکته درباره سیم‌ های مفتولی و نیمه افشان

حال که با سیم‌ های مفتولی و نیمه افشان آشنا شدید نکاتی را درباره این سیم‌ ها برای شما عرض می‌کنیم:

منظور از سیم خشک، سیم زمینی یا انعطاف پذیر چیست؟

در تکمیل تعریف سیم‌ های مفتولی و نیمه افشان می‌توان گفت که قطر این نوع سیم‌ ها بیشتر از 10 میلی‌ متر هستند. این نوع سیم‌ ها به دلیل قطور بودن انعطاف کمتری دارند که به همین دلیل به آن‌ ها سیم‌ های خشک گفته می‌شود. همچنین سیم‌ هایی با نام سیم‌ های افشان نیز وجود دارند که با توجه به این‌که قطر آن‌ ها نسبت به دیگر سیم‌ ها بسیار کمتر است به آن‌ ها سیم انعطاف پذیر گفته می‌شود.

علاوه بر این به علت آن که معمولا در کابل‌ های دفنی در زمین نیاز به انعطاف پذیری بالا مانند کابل‌ های نصب شده در سینی، لدر و لوله کاندوئیت نبوده و همین طور به علت قیمت کمتر آن‌ ها نسبت به کابل‌ های افشان، ترجیح بر آن است تا در موارد فنی از کابل های مفتولی و نیمه افشان نظیر NYY ، NYRY و … استفاده گردد، به همین دلیل در اصطلاح به سیم‌ های مفتولی و نیمه افشان، کابل زمینی نیز گفته می‌شود.

در هنگام خرید سیم به کیفیت آن توجه داشته باشید:

در صورت این‌ که یک سیم بی‌ کیفیت خریداری کنید می‌تواند بر میزان مجاز جریان عبوری از آن تاثیر گذار باشد. به بیان ساده‌ تر در صورتی که شما بخواهید حداکثر جریان عبوری مجاز را از این هادی (به عنوان مثال سیم افشان 1.5 ) عبور دهید، سیم یا کابل مورد نظر داغ شده و امکان دارد پس از مدتی عایق آن از بین رفته و موجب اتصال در سیستم شود. شما می‌توانید با دریافت مشاوره از مجتمع صنایع سیم و کابل آرین ابهر بهترین نوع سیم با بهترین کیفیت و کمترین قیمت را خریداری کنید و تا سال‌ ها نیاز به تعویض سیم‌ ها نباشید.

تفاوت سیم های مفتولی و نیمه افشان:

تفاوت در این است که این نوع سیم در مواردی استفاده می شود که نیازبه انعطاف پذیری بیشتری نسبت به سیم مفتولی دارند.سیم ها و کابل های استاندارد تجهیزات همه کاره و بسیار مهمی هستند که بخشی جدایی ناپذیر از شبکه های برق و مدارهای قدرت هستند. سیم کشی و کابل ها نقش مهمی در زندگی روزمره ما دارند، آنها از دو بخش هادی و عایق تشکیل شده اند.یک هادی الکتریکی وظیفه انتقال جریان الکتریکی را از نقطه ای به نقطه دیگر بر عهده دارد که به دلیل هدایت جریان بهتر نسبت به سایر فلزات معمولاً از مس یا آلومینیوم ساخته می شود. سیم کشی با قطر و در میلی متر مربع اندازه گیری می شود. به عنوان مثال از سیم هایی با قطر ۱۰ یا ۲۰ میلی متر مربع در کاربردهای مسکونی استفاده می شود. به خاطر داشته باشید که سیم هایی با قطر بزرگتر جریان بیشتری دارند.یک سیم در واقع یک هادی الکتریکی است که برای انتقال جریان الکتریکی از جایی به مکان دیگر استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای برقراری ارتباط با دستگاه های دیگر استفاده کرد. در بازار با سه نوع تاپیک در رده های افشان، نیمه افشان و مفتول، آشنا خواهیم شد.

تفاوت سیم های مفتولی و نیمه افشان

بررسی عوامل مهم هنگام خرید سیم ها و کابل ها:

همیشه عوامل بسیار منحصر به فردی در خرید سیم ها و کابل های استاندارد نقش دارند و با بررسی آنها می توانیم بهترین و ایده آل ترین خرید ممکن را تجربه کنیم.بررسی مواد سیم و کابل را در حین انتخاب فراموش نکنید: برای دانستن مواد سیم و کابل باید به علامت اختصاری درج شده روی سیم توجه ویژه ای داشته باشید.یکی از پرفروش ترین و رایج ترین مواد در سیم ها و کابل ها مس است.

کنترل تحمل به جریان الکتریکی:

مورد بسیار مهم دیگری که نقش بسیارمهمی در انتخاب سیم و کابل مناسب دارد بررسی استحکام جریان الکتریکی است که بستگی به نوع کابل، شرایط محیطی و محل نصب آن دارد. بررسی مقاومت یاتاقان های سیم و کابل به شما این درک را می دهد که خود را با مقدار مشخصی از جریان سیم آشنا کنید. اگر به این موضوع توجه نکنید، به دلیل جریان زیاد و حتی احتراق،شاهد گرم شدن بیش از حد سیم خواهید بود.

از مشکلات احتمالی هنگام خرید سیم و کابل ها:

بررسی ولتاژ سیم ها و کابل ها و کنترل افت ولتاژ یکی از مشکلات مهم در خرید سیم ها و کابل ها می باشد.حتما در هنگام خرید به افت ولتاژ توجه ویژه ای داشته باشید.

شرکت سیم و کابل ابهر:

این فروشنده معتبر تولید و فروش سیم های برق مفتولی و نیمه افشان رابا کیفیت بالا و با اندازه های مختلف انجام می دهد، برای استفاده ازمحصولات شرکت سیم و کابل ابهر میتوانید از طریق مراجعه به نمایندگی های فروش در سراسر کشور اقدام به خرید نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *