کابل ها ابتدا از پیدایش تا امروز وظایف مختلفی را ایفا می کنند در ابتدا استقاده از کابل ها فقط برای بلند کردن و کشیدن اجسام بوده به علت ساختار ضخیم و محکمی که داشته و کاربرد آن اصلا برای اتصال دو نقطه برای انتقال جریان برق نبود.بعد ها به علت ساختار محکمی که داشت در صنعت برق مورد استفاده قرار گرفت .
کابل چیست؟
کابل را اگر لایه لایه موشکافی کنیم به سه لایه که به روی هم پیچیده شده اند،تشکیل شده است.کابل از یک یا چند رشته سیم به هم تابیده شده تشکیل شده که دور آن را عایق می پوشاند و عایق بعدی که به آن ژاکت میگویند پوشاننده عایق اول است به این سه قسمت کابل میگویند
بخش مرکزی یا همان انتقال دهنده جریان برق بیشتر از جنس مس و آلومینیوم است بخش خارجی و عایق از جنس لاستیک یو پی وی سی و…می باشد. کابل ها به دو دسته زمینی و هوایی تقسیم میشوند که در مصارف مختلف استفاده میشود.
انواع کابل ها:
و کابل ها در انواع مختلفی هستند که کابل زره دار،کابل سازمانی،کابل مخابراتی،کابل فشار ضعیف،کابل فشار متوسط،کابل فشار قوی،کابل زوجی، کابل فیبر نوری، کابل صنعتی، کابل کواکسیال ،کابل سه رشته،کابل جوش،کابل قدرت،کابل مسی،کابل مفتول،کابل افشان،کابل کنترل،کابل شیلدار،کابل رشته ای،کابل سه فاز،کابل برق،کابل افشان ،کابل ابزار دقیق از انواع کابل هاست
برای انتقال برق در قسمت های مختلف به کابل های متفاوت نیاز است. برای انتقال برق فشار ضعیف با انتقال برق در نیروگاه های برق و جابه به جایی انرژی الکتریکی بین شهر ها متفاوت است.برای مثال برای انتقال داده ها از کابل های مخابراتی و فیبر نوری ، برای انتقال برق در فشار های بالا از کابل صنعتی و فشار قوی و برای انتقال برق در قسمت هایی که فرسایش زیاد است از کابل زرهی استفاده میشود
پس با توجه به کاربرد آن ها شکل ظاهری و مواد تشکیل دهنده در آن متفاوت میشود برای مثال نمیتوان برای کابل فشار ضعیف از کابل وعایق ضخیم و با ظرفیت باری بالا استفاده کرد
انواع کابل بر اساس مواد سازنده:
کابل ها از نظر جنس در دسته های مختلفی قرار می گیرند. کابل از اجزای مختلفی تشکیل شده است که هر کدام مواد مخصوص به خود را دارند. این اجزاء شامل سیم یا هادی برق، عایق، برخی از عناصر کمکی که در کابلهای مخصوص استفاده وجود دارند و غلاف بیرونی میباشد. در زیر به معرفی هر بخش به صورت جداگانه می پردازیم.
هادی قسمت رسانای کابل است که جریان الکتریکی از آن عبور می کند. سیمهای کابل همیشه از دو آلیاژ مس یا آلومینیوم ساخته میشوند که مس بیشترین استفاده را دارد، اگرچه آلومینیوم ارزانتر است. سیم های کابل به دو صورت کابل تک هسته ای یا تک هسته ای و چند هسته ای ساخته می شوند.
انواع عایق کابل:
در این قسمت از مقاله کابل چیست، نوبت به بررسی انواع عایق کابل می رسد. عایق های کابل می توانند از مواد ترموپلاستیک ساخته شوند. برخی از رایج ترین این مواد عبارتند از PVC، پلی اتیلن و پلی اورتان. عایق های حرارتی نوع دیگری از عایق های الکتریکی هستند که رایج ترین آنها لاستیک طبیعی، اتیلن پروپیلن، اتیل وینیل استات، پلی اتیلن متقاطع، سیلیکون و نئوپرن است.
انواع عناصر کمکی:
عناصر کمکی کابل را می توان به دو صورت مختلف، چه به صورت زرهی و چه به عنوان حفاظت سیگنال استفاده کرد. کابل های زره دار دارای یک پوشش محافظ مکانیکی هستند که کابل را از ضربه های احتمالی محافظت می کند. انواع دیگری از کابل ها وجود دارند که از ورود و خروج تداخل سیگنال جلوگیری می کنند.
انواع غلاف بیرونی:
غلاف بیرونی در اصل عایق اصلی کابل است که با چشم قابل مشاهده است. این قسمت از کابل شامل تمام قسمت های قبلی است که به آن اشاره کردیم. پوسته بیرونی از مواد مختلفی از جمله PVC، پلی اولفین ترموپلاستیک و پلیمر کلر ساخته شده است.
مطلب پیشنهادی:بررسی انواع کابل با روکش PVC
چگونه کابل برق مناسب را انتخاب کنیم؟
کابل های برق تقریباً در تمام صنایع نقش حیاتی دارند. از تولید لوازم خانگی گرفته تا صنایع مخابرات، صنایع پزشکی و به ویژه صنایع برق و الکترونیک از جمله تعداد محدودی از بخش های تجاری هستند که از این محصول به اشکال مختلف استفاده می کنند.
انتخاب کابل مناسب آنطور که به نظر می رسد آسان نیست و با توجه به برنامه در نظر گرفته شده باید کابل مناسب را انتخاب کنید. این اولین چیزی است که هنگام انتخاب کابل باید در نظر بگیرید. بنابراین، بسته به اینکه کابلی برای انتقال برق می خواهید یا انتقال داده، باید کابل مناسب را انتخاب کنید.
هنگامی که این مرحله را طی کردید، باید ببینید چه عملکردی از کابل خود انتظار دارید. به عنوان مثال، شما فقط یک کابل ساده می خواهید که انتظارات شما را به خوبی برآورده کند، یا کابلی که بتواند چندین مزیت مختلف را به طور همزمان ارائه دهد.
به عنوان مثال، زمانی که قصد انتخاب کابل دیتا یا کابل مخابراتی را دارید، فقط هدف از خرید کابل را در نظر می گیرید یا مثلا برای شما مهم است که کابل به عملکردهای ضد نویز نیز مجهز باشد.
علاوه بر این برای خرید کابل مناسب فاکتورهای دیگری مانند تعداد هادی، ماده عایق، نوع هادی و هادی و مواد به کار رفته در آن، سطح ولتاژ، محدوده دما و نوع حفاظت هادی را باید در نظر گرفت.
برای کسب اطلاعات بیشتر از سیم وکابل و انواع سیم و کابل ،می توانید با نمایندگی فروش یا از طریق تماس با ما در ارتباط باشید و اطلاعات لازم را از طریق سیم و کابل ابهر دریافت کنید.
بدون دیدگاه