حتما در طی زندگی روزمره خود هنگام گشت و گذار در خیابان و مغازه ها یا هنگام استراحت در منزل خود سیم های برقی را مشاهده میکنید که همگی اهداف و کارکرد های متفاوتی دارند. هر کدام از این سیم ها برای کار خاصی طراحی و نصب شدهاند. مهم است که از چه نوع سیمی برای کار های برقی استفاده شود تا مانع از بروز مشکلات جبران ناپذیر شود. سیم ها بخش جدایی ناپذیر هر سیستم الکتریکی یا مهم تر از آن زندگی روزمره ما هستند که از این رو سیم ها با توجه به کاربرد و محیط کار با دقت طراحی و انتخاب میشوند. با توجه به این موضوع در ادامه این مقاله از سیم و کابل آرین ابهر قصد داریم تا سیم های مفتولی و نیمه افشان را به شما توضیح دهیم و بیان کنیم که این نوع سیم ها در چه مواردی قابل استفاده هستند.
مرور مقاله
سیم های مفتولی و نیمه افشان به چه نوع سیم هایی گفته میشود؟
ابتدا باید به تعریف انواع سیم ها بپردازیم:
سیم مفتولی
سیم مفتولی که با نام های سیم نصب ثابت و سیم خشک نیز شناخته میشود به سیمی گفته میشود که به صورت تک رشته ای هستند و جنس هادی آن ها به صورت معمول از جنس مس است. همچنین عایق استفاده شده در این نوع سیم از جنس پی وی سی است. این نوع سیم ها قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند و همچنین مقاومت آنها نیز بسیار بالا است.
از سیمها مفتولی در سیم کشی داخلی توزیع کننده های برق استفاده میشود. همچنین از این نوع سیم ها در داخل لوله ها و زیر گچ نیز استفاده نمود. ولتاژ نامی در سیم های مفتولی ، 300 تا 500 ولت، در سیم های مفتولی مقاطع 50 و 75 و 1 میلی متر مربع و 450 تا 750 ولت برای سیم های مفتولی با سطح مقطع بیش از 1 میلی متر مربع میباشد. در بازار سیم مفتولی با هادی آلومینیومی نیز وجود دارد که قیمت آن نسبت به سیم های از جنس فلز مس ارزان تر است که معمولا تولید کنندگانی که به کیفیت کار اهمیت زیادی میدهند برای تولید سیم مفتول از فلز مس استفاده میکنند.
پیشنهاد مطالعه : سیم با هادی غیر قابل انعطاف
سیم نیمه افشان
سیم نیمه افشان بر خلاف سیم مفتولی از یک رشته تشکیل نشده است بلکه از مجموعه ای از سیم مفتول های تابیده شده تشکیل شده است. کمترین قطر مفتول تابیده شده در سیم نیمه افشان عددی برابر 1.04 میباشد که این میزان سیم سایز 6 را ایجاد میکند. این میزان تا قطر 2.85 نیز میتواند افزایش یابد. ساختمان سیم های نیمه افشان حدودا مشابه سیم های مفتولی است. به دلیل این شباهت بین سیم های مفتولی و نیمه افشان در زمینه های کاری مشابهی نیز استفاده میشوند. سیم های مفتولی و نیمه افشان دارای تفاوت نیز هستند؛ تنها تفاوت سیم های مفتولی و نیمه افشان انعطاف پذیری بیشتر سیم های نیمه افشان است.
از سیم های نیمه افشان بیشتر در سیم کشی ساختمان های مسکونی و تجاری به منظور روشنایی آن ها استفاده می شود. این سیم های را می توان در زیر گچ نیز استفاده کرد. همچنین استفاده از این سیم در سیم کشی داخلی تابلو ها و توزیع کننده های برق مناسب است.
چند نکته درباره سیم های مفتولی و نیمه افشان
حال که با سیم های مفتولی و نیمه افشان آشنا شدید نکاتی را درباره این سیم ها برای شما عرض میکنیم:
منظور از سیم خشک، سیم زمینی یا انعطاف پذیر چیست؟
در تکمیل تعریف سیم های مفتولی و نیمه افشان میتوان گفت که قطر این نوع سیم ها بیشتر از 10 میلی متر هستند. این نوع سیم ها به دلیل قطور بودن انعطاف کمتری دارند که به همین دلیل به آن ها سیم های خشک گفته میشود. همچنین سیم هایی با نام سیم های افشان نیز وجود دارند که با توجه به اینکه قطر آن ها نسبت به دیگر سیم ها بسیار کمتر است به آن ها سیم انعطاف پذیر گفته میشود.
علاوه بر این به علت آن که معمولا در کابل های دفنی در زمین نیاز به انعطاف پذیری بالا مانند کابل های نصب شده در سینی، لدر و لوله کاندوئیت نبوده و همین طور به علت قیمت کمتر آن ها نسبت به کابل های افشان، ترجیح بر آن است تا در موارد فنی از کابل های مفتولی و نیمه افشان نظیر NYY ، NYRY و … استفاده گردد، به همین دلیل در اصطلاح به سیم های مفتولی و نیمه افشان، کابل زمینی نیز گفته میشود.
در هنگام خرید سیم به کیفیت آن توجه داشته باشید:
در صورت این که یک سیم بی کیفیت خریداری کنید میتواند بر میزان مجاز جریان عبوری از آن تاثیر گذار باشد. به بیان ساده تر در صورتی که شما بخواهید حداکثر جریان عبوری مجاز را از این هادی (به عنوان مثال سیم افشان 1.5 ) عبور دهید، سیم یا کابل مورد نظر داغ شده و امکان دارد پس از مدتی عایق آن از بین رفته و موجب اتصال در سیستم شود. شما میتوانید با دریافت مشاوره از مجتمع صنایع سیم و کابل آرین ابهر بهترین نوع سیم با بهترین کیفیت و کمترین قیمت را خریداری کنید و تا سال ها نیاز به تعویض سیم ها نباشید.
بدون دیدگاه