بهترین سیم برق

بهترین سیم برق

در دنیای امروزی، با پیشرفت تکنولوژی و تولید بسیار متنوع محصولات در همه حوزه‌ها، انسان همواره به دنبال محصولاتی مرغوب و با کیفیت بالا بوده است. همه ما از مزایای یک محصول باکیفیت اطلاع داریم؛ از طول عمر بالا گرفته تا عملکرد مطلوب‌تر. طبعا این موضوع در مورد تجهیزات برقی مانند سیم و کابل هم صدق می‌کند؛ به ‌علاوه که این محصولات در مدل‌های بسیار متنوعی تولید می‌شوند که به لحاظ کیفی متفاوت از یکدیگر هستند. در این مقاله به بررسی ویژگی‌های یک سیم باکیفیت می‌پردازیم و در پایان نیز بهترین برندهای تولیدکننده سیم و کابل در ایران را معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

بهترین برند سیم و کابل

تفاوت سیم و کابل

در ابتدا بهتر است در مورد تفاوت بین سیم و کابل توضیحاتی را ارائه دهیم. به ‌طور خلاصه باید گفت که کابل‌ها دارای چند رشته هادی الکتریکی هستند که برای انتقال انرژی الکتریکی با ولتاژها و جریان‌های بالاتر و اغلب در صنعت، مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ اما سیم‌ها معمولا تک رشته هستند و بیشتر برای مصارف خانگی و مواردی که نیاز به ولتاژ و جریان بالایی ندارند، به کار می‌روند.

هادی سیم برق

انتخاب هادی مناسب به منظور سیم‌کشی برق به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله این عوامل می‌توان به قطر سیم، کاربرد آن، سطح دما و رطوبت محیط مورد نظر اشاره کرد. پس از بررسی تمام این موارد و تطابق با سیم‌های موجود در بازار می‌توان هادی متناسب با پروژه را انتخاب نمود. هادی‌های الکتریکی مورد استفاده در سیم‌های برق، معمولا از فلزاتی مانند مس و آلومینیوم ساخته می‌شوند؛ این فلزات انعطاف‌پذیری بالایی دارند و می‌توانند جریان الکتریکی را به‌ خوبی هدایت کنند. با این ‌حال، در سیم‌های مقطع گرد، از فلزات و آلیاژهایی چون آهن، فولاد، برنج، برنز، روی، طلا، نقره و پلاتین نیز استفاده می‌شود که می‌توانند تا حد زیادی انعطاف‌پذیری لازم برای یک سیم برق را فراهم نمایند. هادی‌های سیم برق در انواع مختلفی چون تک مفتولی، گرد تابیده منظم، انعطاف‌پذیر (افشان)، فشرده گرد تابیده منظم، فشرده سکتور تابیده منظم تولید می‌شوند.

عایق سیم برق

عایق کابل برق باید از هدایت جریان الکتریکی به بیرون جلوگیری کند و در برابر آسیب‌های مکانیکی احتمالی مقاومت بالایی از خود نشان دهد. عایق بایستی هادی سیم را کاملا بپوشاند. این لایه باید کاملا ارتجاعی باشد تا در هنگام برخورد با عوامل مکانیکی از آسیب به سیم جلوگیری کند. ضخامت عایق نباید کمتر از مقدار استاندارد باشد. علاوه بر این‌ها، یک لایه محافظ به نام غلاف نیز بر روی کابل برق کشیده می‌شود تا از عایق کابل در برابر عوامل محیطی و نیروهای مکانیکی محافظت کند. مواد غلاف، بسته به کاربرد کابل می‌تواند از مواد اولیه مختلفی چون PVC ، پلی اتیلن و هالوژن فری باشد.

از کابل‌ها در محیط‌های گوناگون و تحت شرایط آب و هوایی و فیزیکی مختلفی استفاده می‌شود؛ بنابراین این محصولات باید دارای عایق قوی و سازگار با محیط باشند؛ عایقی که بتواند از هادی کابل در برابر سرما، گرما، آب و رطوبت، فشار مکانیکی و دیگر عوامل محیطی محافظت کند. از جمله عایق‌های مورد استفاده در کابل‌های موجود در بازار می‌توان به عایق PVC، عایق XLPE، عایق پلی‌اتیلن (PET) و سیلیکون رابر اشاره کرد.

انواع سیم برق

سیم‌های برق موجود در بازار دارای ویژگی‌های متنوعی هستند و با توجه به این ویژگی‌ها در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند. هر نوع سیم با توجه به خصوصیات خود، کارکردهای ویژه‌ای دارد و در شرایط کاری خاصی به کار گرفته می‌شود. در این بخش از مقاله، به انواع مختلف سیم اشاره کرده و هر یک را به ‌طور جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

سیم برق مفتولی

سیم برق مفتولی یک سیم تک‌رشته‌ای است که به آن سیم خشک یا تک لایه نیز گفته می‌شود. این نوع سیم دارای ولتاژی بین 300 تا 500 است و از سطح مقطع‌های متفاوتی که از 1.5 تا 240 میلی‌متر متغیر است، ساخته می‌شود. سیم برق مفتولی نسبت به سیم‌های دیگر، مقاومت بیشتری از خود در برابر خوردگی و پوسیدگی نشان می‌دهد و در مقایسه با سیم‌های افشان  می‌تواند قیمت بالاتری داشته باشد. کاربرد اصلی سیم برق مفتولی، استفاده در تابلوهای برق است.

سیم برق افشان

از سیم برق افشان به ‌طور گسترده در صنعت ساختمان استفاده می‌شود. این سیم نسبت به نمونه‌های دیگر بسیار نرم‌تر و منعطف‌تر است؛ بنابراین گزینه مناسبی برای سیم‌کشی ساختمان به‌ حساب می‌آید. سیم افشان مانند سیم مفتولی در انواع مختلفی با سطح مقطع‌های متفاوت تولید می‌شود. ولتاژ این سیم نیز بین 300 تا 500 است؛ موضوعی که باید در هنگام خرید سیم افشان مورد توجه قرار بگیرد.

سیم برق نیمه افشان

این نوع سیم از نمونه‌های قبلی منعطف‌تر است. سیم نیمه‌افشان ویژگی‌های هر دو نوع سیم افشان و مفتولی را به‌ طور نسبی شامل می‌شود.

سیم ارت

این نوع سیم از مس ساخته شده و دارای روکش‌های زرد و سبز است. سیم ارت به دلیل وجود مس بسیار خالص در ساختار خود، دارای مقاومت اهمی استاندارد بوده؛ این ویژگی در هنگام سیم‌کشی مجتمع‌ها، یک شاخصه ضروری به‌ حساب می‌آید و ایمنی سیستم اتصال زمین مجتمع را افزایش می‌دهد.

سیم نایلون

از دیگر انواع سیم می‌توان به سیم نایلونی اشاره کرد که از چسباندن دو سیم نازک به یکدیگر ساخته می‌شود و بیشترین کاربرد را در صنعت ساختمان دارد. سیم نایلونی در مقایسه با سایر انواع سیم دارای قدرت کمتری است و به همین جهت، به‌ندرت در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیم لاکی

سیم لاکی از یک رشته هادی با عایق بسیار نازک تشکیل شده است. این نوع سیم به دلیل حجم و ضخامت کم معمولا برای سیم‌پیچی موتورها یا ترانسفورماتورها استفاده می‌شود؛ به همین دلیل به این محصول، سیم ترانس نیز گفته می‌شود.

مطلب پیشنهادی:انواع سیم و کابل

انواع سیم برق

مطلب پیشنهادی:کابل قدرت چیست

ویژگی‌های یک سیم برق باکیفیت

  • هادی باکیفیت
  • وزن مناسب
  • ساختار و طراحی مناسب
  • امکان اتصال و نصب آسان و راحت
  • سطح مقطع و ضخامت عایقی مناسب
  • مقاومت بالا در برابر حرارت
  • قرار گرفتن هادی در مرکز سیم
  • تناسب ضخامت هادی و عایق
  • قیمت مقرون‌به‌صرفه
  • ساخته‌شده توسط برندهای مطمئن و معتبر

قیمت سیم و کابل برق

ویژگی های بهترین سیم برق

تولیدکنندگان معتبر سیم برق

تولیدکنندگان زیادی در حوزه تولید سیم و کابل برق در کشور فعالیت دارند. از جمله محبوب‌ترین این تولیدکنندگان می‌توان به شرکت سیم و کابل آرین ابهر، کابل سازی ابهر، صنایع الکتریک خراسان (افشار نژاد)، صنایع سیم و کابل همدان، رسانا کابل، سیم و کابل البرز، سیم و کابل مغان، کابل باختر، سیم و کابل یزد، سیم و کابل سیمکو و سیم و کابل کرمان اشاره داشت.

کارخانه تولید سیم و کابل

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *