سیم و کابل مسی چیست؟
کابل هایی که دارای هادی مسی است را کابل مسی می گویند. امروزه بسیاری از فلزات مانند آلومینیوم، نقره، فولاد، سرب و … به عنوان سیم نیز استفاده می شود اما در بین آنها کابل مسی بیشتر در صنعت استفاده می شود.
از دیگر انواع سیم های برق می توان به سیم مسی اشاره کرد. امروزه سیم های مسی کاربردهای بسیار متفاوتی در صنعت برق و کابل پیدا کرده اند.مس به عنوان فلزی با بالاترین رسانایی الکتریکی بعد از نقره در اکثر سیم و کابل ها به عنوان رسانا استفاده می شود.
در سیم مسی برای ساخت سیم های برق از هادی ها و پوشش های عایق مسی استفاده می شود و این پوشش ها معمولا از مواد پی وی سی ساخته می شوند و انواع سیم های مسی لاکی نیز تولید می شود که این پوشش ها باید بتوانند بالاترین سطح ایمنی را داشته باشند.
تولید و ساخت مفتول مسی
سیم رشته ای ، تلفن ، سیم مسی نیمه اکسترود شده ، سیم مسی گرد ، سیم مسی مسطح انجام می شود.
که هر کدام از این سیم ها کاربران، مشخصات و عملکردهای خاص خود را دارند و آنها را برای کاربردهای مختلف مناسب می کند.
مدل های مختلف سیم مسی به صورت روکش دار، بدون روکش و لاکی تولید می شود.
سیم مسی و مشخصات آن:
اندازه و سطح مقطع سیم های مسی متفاوت است و بسته به کاربرد آن می تواند تغییر کند، اگر نمی دانید برای پروژه خود از چه نوع سیم و چه اندازه ای استفاده کنید، بهتر است قبل از خرید سیم برق با یک متخصص سیم و کابل ابهر مشورت کنید. سیم مسی در مقاطع استاندارد تولید می شود. این سیم ها با ولتاژ نامی 300/500 ولت برای سطح مقطع 0.5، 0.75 و 1 میلی متر مربع و ولتاژ اسمی 450/750 ولت برای سطح مقطع بیشتر تولید و عرضه می شوند. بیش از 1 میلی متر مربع
سیم مسی و کاربرد آن:
سیم های مسی برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که یکی از مهمترین کاربردهای سیم های مسی می توان به نصب وسایل برقی، سیستم های روشنایی و مواردی از این دست اشاره کرد. در سیم کشی ساختمان ها از هادی های مسی اکسترود شده و در سیم کشی تابلوهای برق از هادی های نیمه اکسترود شده و سیمی برای چیدمان راحت تر استفاده می شود. برای سیم کشی به طور کلی، سیم مسی بهتر از آلومینیوم است از آنجایی که سیم آلومینیومی به دلیل افزایش دما دچار انبساط طولی می شود که مقاومت آلومینیوم را در برابر جریان افزایش می دهد. از هادی های مسی سخت شده با هوا در خطوط انتقال فشار کم و متوسط نیز استفاده می شود.
کاربرد کابل مسی:
- از آنه برای انتقال انرژی استفاده می شود
- از آن برای تولید وسایل برقی استفاده می شود
- کابل مسی برای انتقال فرکانس های تلویزیون استفاده می شوند و به عنوان آنتن هم استفاده می شوند
- این کابل در صنعت مخابرات کاربرد دارد
- برای ساخت ماشین های الکتریکی و باتری ها استفاده می شود
- این کابل برای نصب کولر گازی استفاده می شود
- کابل مسی برای تولید لوازم خانگی هم استفاده می شود
مقایسه سیم مسی با الومینیومی:
قبلاً با برخی از فواید آلومینیوم و مس آشنا شده اید. اکنون دو سیم آلومینیومی و مسی را با هم مقایسه می کنیم. آلومینیوم رسانایی کمتری نسبت به مس دارد و این مقدار به 61 درصد می رسد. اما ضخامت کم سیم یک مزیت برای کابل آلومینیومی است. این ضخامت باید یک سوم کابل مسی باشد. بنابراین، با دو سیم با مشخصات یکسان، سیم آلومینیومی سبکتر از سیم مسی است.
این امر باعث کاهش هزینه کابل و سهولت در نصب و حمل و نقل کابل می شود. از طرف دیگر، از نظر رسانایی، سطح مقطع سیم آلومینیومی باید 6 برابر سیم مسی باشد. این به دلیل مقاومت الکتریکی بالایی است که به آلومینیوم داده می شود. همچنین آلومینیوم سریعتر از مس اکسید می شود.
می توان نتیجه گرفت که سیم آلومینیومی علاوه بر معایب دارای مزایای بسیاری نیز می باشد. انتخاب سیم مسی یا آلومینیومی به نوع کاربرد بستگی دارد.
چگونه سیم مسی و کابل آلومینیومی را تشخیص دهیم؟
رنگ مفتول ها و مفتول های مسی و آلومینیومی با فلزات آنها یکی است، یعنی. مس و نقره و با هم فرق دارند.
وزن سیم مسی در یک مقطع بیشتر از سیم آلومینیومی است.
سیم مسی به صورت باز، نیمه منبسط و مفتول تولید می شود اما سیم و کابل آلومینیومی به صورت نیمه منبسط توزیع می شود.
قیمت و خرید سیم و کابل مسی در شرکت سیم و کابل ابهر:
این مفتول ها بر روی قرقره های چوبی و فلزی به صورت مداوم و بدون جوش تولید می شوند. هزینه کل خرید و کابل برق و کابل سازمانی برای پروژه های مختلف بسیار مهم است.
سیم و کابل ابهرتولید کننده انواع سیم برق و کابل برق می باشد:
کابل فرمان و سیم مسی
کابل زره دار و کابل محافظ
کابل مسی و کابل افشان
و مناسب ترین قیمت را برای محصولات خود ارائه می دهد برای اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش خود در تولیدی کارخانه سیم و کابل ابهر با نمایندگی شرکت در ارتیاط باشید. 1566
بدون دیدگاه